Σώθηκε από θαύμα. Γυρίζει σπίτι του.

Σήμερα που μιλάμε το παιδί ταξιδεύει οδικώς με τους γονείς του για το Βέλγιο, καθώς ανήκουν στους πολυάριθμους Έλληνες που λόγω κρίσης αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό, ύστερα από πολλά χρόνια επαγγελματικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο όμως και όποτε μπορούν επισκέπτονται την «μαμά πατρίδα» διότι την υπεραγαπάνε. Συνήθως το ταξίδι η οικογένεια το πραγματοποιεί αεροπορικώς όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως το παιδί απαγορεύεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από το σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι εξαιτίας της πτώσης του στην αφύλακτη τρύπα. 3000 χιλιόμετρα οδικώς. Η απερισκεψία των υπεύθυνων που άφησαν ακάλυπτη την τρύπα στα αποστραγγιστικά έργα που επιτελούνταν στη πολυσύχναστη αυτή παραλία, επί της ουσίας άλλαξε την πραγματικότητα μιας οικογένειας.

Μια αξιοπρεπέστατη οικογένεια που διατήρησε σε όλη την διαδικασία την ψυχραιμία της παρότι το 13χρονο παιδί τους έδινε μάχη να σώσει τη ζωή του από την πτώση του στην τρύπα που το ποδηλατικό του κράνος του έσωσε τη ζωή. Μια τρύπα που παρέμεινε ανοικτή επί πολλές μέρες μετά το ατύχημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανοικτή και πολλές μέρες πριν.

Οι γονείς και το μικρότερο αδελφάκι έμειναν στο πλευρό του παιδιού όλες τις ημέρες νοσηλείας του, άυπνοι και ταλαιπωρημένοι με μια μόνο ευχή. Να πάρει εξιτήριο ο γιός τους. Όπερ και εγένετο, δόξα τον Θεό. Μιλώντας μαζί τους δεν διακρίνεις ούτε θυμό, ούτε μίσος, ούτε θα ακούσεις βρισιές για την Ελλάδα. Βλέπετε οι Έλληνες μας του εξωτερικού, δεν βρίζουν την πατρίδα. Δεν την μισούν.

Το μόνο που αναφέρουν είναι ένα τεράστιο γιατί; Μα σε κοινή θέα, σε μια πολυσύχναστη παραλία, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται; Εκεί έχουμε φτάσει σαν λαός; Εκεί έφτασαν οι θεσμοί μας; Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δωρίδος, το συνεργείο του έργου, ο επιβλέπων μηχανικός κτλ. Εκεί φτάσαμε;

Το ρεπορτάζ μας στις 14 Αυγούστου 2021 έφτασε στο γραφείο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό. Στο ρεπορτάζ μας είχαμε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να είναι ακάλυπτη αυτή η τρύπα – όνειδος για την δημόσια διοίκηση. Στη φωτογραφία δείτε πως είναι σήμερα αφού διαβάστηκε η δημοσίευση του in.gr.