Αφγανιστάν – Πληροφορίες για νεκρούς μετά τη νέα επίθεση στην Καμπούλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση έγινε με ρουκέτα που κατέληξε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε Αφγανός διοικητής αστυνομίας στην Καμπούλ και μεταδίδει το Al Jazeera, υπάρχει ένα νεκρό παιδί μετά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Independent.

Σύμφωνα με το AsvakaNews υπάρχουν δύο νεκροί (μία γυναίκα και ένα παιδί) και τρεις τραυματίες. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Sputnik.

Οι ΗΠΑ περίμεναν την επίθεση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί στην Καμπούλ εντός 24-36 ωρών. Επίσης διαμήνυσε ότι το ανταποδοτικό πλήγμα με drone κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο τζιχαντιστές της ISIS, «δεν θα είναι το τελευταίο».

Την ίδια ώρα σε ύψιστο επίπεδο, εξάλλου, παραμένει ο συναγερμός στις υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων από το Ισλαμικό Κράτος στην Καμπούλ, τη στιγμή που πλησιάζει η προθεσμία της 31ης Αυγούστου για ολοκλήρωση και των αμερικανικών επιχειρήσεων απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν και ενώ οι Βρετανοί παραδέχτηκαν ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν από τη χώρα όσους ήθελαν.

Αφγανοί πολιορκούν ξενοδοχείο που διαμένουν διπλωμάτες για να παραλάβουν έγγραφα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι περίπου 350 Αμερικανοί περιμένουν ακόμη στο τελικό στάδιο εκκένωσης από το Αφγανιστάν.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, ενώ πέφτει η αυλαία για τον πλέον μακροχρόνιο και για τις ΗΠΑ πόλεμο, με προθεσμία απομάκρυνσης ως τις 31 Αυγούστου από το Αφγανιστάν.

Απεγνωσμένοι Αφγανοί πολίτες πολιορκούν ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν διπλωμάτες για να παραλάβουν τα απαιτούμενα έγγραφα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.