Κοροναϊός – Κρίσιμο 20ήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας – Η… διορία στους ανεμβολίαστους και η μάχη να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε χθες η χώρα αφού ο κοροναϊός όχι απλώς είναι εδώ, αλλά δείχνει τα «δόντια» του με άλλους 32 θανάτους και 326 συμπολίτες μας να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες γεμίζουν ξανά παρόλο που δεν έχει τελειώσει ακόμα ο Αύγουστος.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, διαρκώς επαναλαμβάνεται η τοποθέτηση ότι δεν πρόκειται να πάμε σε νέο γενικό lockdown. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και σήμερα Τετάρτη αφού τόνισε ότι τοπικά lockdown, όπως αυτά που έχουν επιβληθεί στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης και στη Μεσσηνία, μπορεί να υπάρξουν, αλλά γενικοί περιορισμοί δεν προβλέπονται, καθώς βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μείνει ανοιχτή.

«Πανδημία των ανεμβολίαστων»

Στελέχη της κυβέρνησης από χθες που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τονίζουν ότι αυτές οι αποφάσεις δεν είναι εκδικητικές, αλλά το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, από χθες επαναλαμβάνεται η φράση που είπε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ότι δηλαδή πλέον μιλάμε για την «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην προσπάθεια πειθούς αυτών των ανθρώπων να θωρακιστούν απέναντι στον ιό για να αποφύγουμε ένα φθινόπωρο και ένα χειμώνα που θα θυμίζει τα περσινά, όταν δεν είχαμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια.

«Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου στον Ant1.