Γκάγκα – «Όχι στον κοινωνικό διχασμό» – Έχουμε περισσότερες εισαγωγές από εξιτήρια

Νέα έκκληση για να εμβολιαστούν όλοι έκανε η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ενώ μετέφερε την ανησυχία των ειδικών για την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών από τον κοροναϊό. Η επιστήμονες μίλησε και για τα υπόλοιπα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού.

Περισσότερες οι λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους

«Στο Ισραήλ, με όλα τα τελευταία δεδομένα, 159 ασθενείς στους 100.000 έχουν λοίμωξη από κοροναϊό όταν είναι ανεμβολίαστοι και αντίστοιχα, 20 στους 100.000 όταν είναι εμβολιασμένοι. Σαφώς είναι περισσότερες οι λοιμώξεις τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Γκάγκα, θέλοντας να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους», όπως είπε σχετικά με τη διακίνηση αναληθών ειδήσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας επισήμανε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε αυτόν τον κοινωνικό διχασμό και να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να σταματήσουμε μια πανδημία που είναι πραγματικά γύρω μας. Με τη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε πιο πολλά κρούσματα, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι -τηρώντας τα μέτρα- να σταματήσουμε τη νόσο».