Εμβολιασμός παιδιών – Αυξάνονται οι συστάσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό παιδιών – Το στοίχημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Η μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα ανησυχεί την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που κάνει λόγο για ένα επόμενο κύμα πανδημίας. Το γεγονός ότι το νέο στέλεχος προσβάλει μαζικά τους νέους, κάνει τους επιστήμονες να επιμένουν στον εμβολιασμό τους.

Είναι γεγονός ότι οι νεότερες ηλικίες και τα παιδιά «περνούν» τον κοροναϊό με καθόλου ή πιο ήπια συμπτώματα, ωστόσο η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης είναι τέτοια που αυξάνεται ο αριθμός νοσηλειών σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

ΗΠΑ: Ο ρυθμός νοσηλείας παιδιών έχει αυξηθεί κατά 500% από τις αρχές Ιουλίου

Σύμφωνα με δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, περίπου 1.800 παιδιά νοσηλεύτηκαν με COVID-19 στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ρυθμός νοσηλείας παιδιών με COVID-19 έχει αυξηθεί κατά 500% συγκριτικά με τις αρχές Ιουλίου 2021.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα από μια μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά δείχνουν ότι τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με COVID-19, κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος με το στέλεχος δέλτα, μπορεί να διατρέχουν έως και διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας συγκριτικά με τον κίνδυνο που εμφάνιζαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας COVID-19 με επικράτηση διαφορετικών παραλλαγών του SARS-CoV-2.