Βίλια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιπολίες από στρατό και αστυνομία

Βελτιωμένη παρουσιάζεται προς ώρας η εικόνα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατακαίει για 5η ημέρα στην περιοχή των Βιλίων, έχοντας προκαλέσει την οργή και τη θλίψη των κατοίκων της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η πυροσβεστική επαγρυπνεί εξακολουθώντας να επικεντρώνεται στο νότιο σκέλος, όπου οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος και είναι δύσκολο να ελεγχθούν δίχως εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Οι αναζωπυρώσεις, δε, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν συνεχείς.

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες που αναμένεται να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο στο σημείο στοχεύοντας να μην επεκταθεί σε άλλες περιοχές, καθώς η νύχτα δεν αποτελεί ποτέ σύμμαχο στις φωτιές.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής» επισήμανε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.