Απίστευτα αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις γύρω περιοχές από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και τις γύρω περιοχές.

Οι στάχτες έχουν «καθίσει» παντού με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Οπως διαβάζουμε και στο Twitter ο κόσμος ξυπνά από την κάπνα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν κρύβουν τη δυσφορία που νιώθουν.

Διαβάστε επίσης:

  • Πώς θα προστατευθούμε από την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της φωτιάς – Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Δείτε ενδεικτικά κάποιες αναρτήσεις

SOS από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Μείνετε σε όλο το λεκανοπέδιο σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες

Πολλές είναι οι επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη.

Ακριβώς στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.

Γράφει: «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.