Στην 10η θέση του προκριματικού οι Πλατανιώτη – Παπάζογλου

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου έκαναν την πρέμιερα τους στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την συμμετοχή τους στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Το ελληνικό ντουέτο πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα και κατέλαβε την δέκατη θέση στο σύνολο. Βαθμολογήθηκαν με 88,1667, όσες και οι αδελφές Ντε Μπράουβερ από την Ολλανδία.

Η πρόκριση στο τελικό του αγωνίσματος θα κριθεί αύριο, με την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος. Οι πρώτες δώδεκα θα πάρουν το εισιτήριο για να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, με τις Πλατανιώτη και Παπάζογλου να προσδοκούν σε μια καλύτερη βαθμολογία, που θα προστεθεί στην σημερινή που συνέλεξαν από το ελεύθερο.

Την πρώτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα πήραν οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα με 97,9000β., ακολουθούμενες από τις Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ και Γουενγιάν Σουν (96,2333β.). Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αδελφές Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία, και κατετάγησαν έβδομες με 90,5000β.