Μπιμπίλας – Νέοι «τριγμοί» στο χώρο του θεάτρου – Διερευνώνται και άλλες καταγγελίες

Για το θέμα της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τα όσα ήρθαν «στο φως» και τις καταγγελίες εναντίον του στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου, είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ, και παράλληλα δούλευα και με τον Πέτρο Φιλιππίδη για χρόνια. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρξουν νέες καταγγελίες, αν όσοι μας έχουν πει άλλα πράγματα θα τα καταγγείλουν και επίσημα. Κάποιοι μιλούν ιδιωτικά και μετά δεν πάνε στην εισαγγελία ούτε προσφεύγουν στο πειθαρχικό. Αν δεν καταγγελθεί επωνύμως η καταγγελία δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Κατανοώ το φόβο των ανθρώπων και ότι είναι δύσκολο να αποδειχθούν όλα αυτά. Μπορούν, όμως, να αποδειχθούν από τους ψυχολόγους που επισκέπτονται τα άτομα αυτά όλα αυτά τα χρόνια. Τα δικά μου συναισθήματα για τον Πέτρο είναι απέραντη θλίψη. Αλλά δεν μπορώ να μη νιώσω απέραντη θλίψη και για τα κακοποιημένα πλάσματα. Κάποιες ήταν πολύ φίλες μου αλλά δεν το είχαν πει. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει συμβεί σε ένα καμαρίνι», εξήγησε ο ίδιος.

«Ορισμένα πράγματα μπορούσαμε να τα φανταστούμε, αλλά όχι στην έκτασή τους. Εγώ δεν μπορώ να είμαι μάντης. Υπόνοιες υπήρχαν και συζητήσεις είχαν γίνει αρκετά φορές. Το πειθαρχικό του Σωματείου μας συνεχίζει τις εργασίες του με πολύ προσοχή και καλεί και όσες κοπέλες έχουν πει κάποια πράγματα αλλά όχι επίσημα να προχωρήσουν με τις καταγγελίες τους», συνέχισε ο γνωστός ηθοποιός.