Πλατανιώτη – «Είναι θαύμα ότι είμαι στο Τόκιο, πέρασα πολύ δύσκολα»

Ως θαύμα χαρακτήρισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την περιπέτεια που πέρασε λόγω covid-19.

Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης βρέθηκε θετική πριν πέντε μέρες, ωστόσο πρόλαβε σε χρόνο ρεκόρ να αναρρώσει και να ταξιδέψει για την ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου θα αγωνιστεί τόσο στο ντουέτο όσο και στο ομαδικό.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι θαύμα αυτό που έγινε. Μέσα σε λίγες μέρες πέρασα τον ιό, τον ξεπέρασα, κατάφερα να βρεθώ εδώ, είμαι καλά στην υγεία μου και αγωνίζομαι αύριο. Πέρασα πολύ δύσκολα. Αυτή τη στιγμή νιώθω ήρεμη. Είναι η πρώτη μέρα μετά από καιρό που νιώθω ήρεμη», ανέφερε μιλώντας στη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμπλήρωσε:

«Θα ήταν αδικία και κυρίως επειδή πρόσεχα πάρα πολύ. Έχω ακούσει διάφορα, ο καθένας έγραφε το μακρύ και το κοντό του. Ξέρω πολύ καλά πόσο σεβάστηκα τις προσπάθειές μου και πόσο πολύ ήθελα να είμαι εδώ. Χάρη στους ανθρώπους, την οικογένειά μου και την πίστη μου κατάφερα να είμαι εδώ σήμερα».

Όσον αφορά το αν είναι έτοιμη για τους αγώνες, είπε: «Για αυτό είμαι εδώ, επειδή ήθελα πολύ να αγωνιστώ. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής στον κόσμο που έχει περάσει πανδημία, έχει κάνει υπερατλαντικό ταξίδι, μετά από μια εβδομάδα off και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς. Δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή, μου φτάνει που είμαι εδώ».