Τζόκοβιτς: Η πίεση είναι προνόμιο για τους αθλητές

Η αποχώρηση της Σιμόν Μπάιλς από το σύνθετο ατομικό και το σύνθετο ομαδικό άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση περί ψυχικής υγείας στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η κορυφαία αμερικανίδα γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής επικαλέστηκε την πίεση που βιώνουν οι πρωταθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και διευκρίνισε ότι θα εξετάζει και θα εκτιμά σε καθημερινή βάση την κατάστασή της, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στα εναπομείναντα αγωνίσματα.

Θέση στο θέμα πήρε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του αιώνα.

Ο σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, εξέφρασε διαφορετική άποψη από εκείνη της Μπάιλς.

«Η πίεση είναι προνόμιο. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός» δήλωσε ο «Νόλε», ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του για το Golden Slam, δηλαδή την κατάκτηση των τεσσάρων κορυφαίων τουρνουά και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Για να ελπίζεις ότι θα παραμείνεις στην κορυφή ενός αθλήματος, πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση. Μέσα κι έξω από το γήπεδο. Έμαθα να αναπτύσσω ένα μηχανισμό για να την αντιμετωπίζω, ώστε να μη με ενοχλεί πια. Πλέον η πίεση δε με φθείρει» πρόσθεσε ο σέρβος πρωταθλητής.