Αλλαγή ώρας στους αγώνες του τένις στο Τόκιο – Το μεσημέρι της Πέμπτης Τσιτσιπάς-Σάκκαρη

Ήταν αναμενόμενο, να γίνει αλλαγή στην ώρα έναρξης των αγώνων τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς οι αθλητές έκαναν γνωστά τα παραπονά τους λόγω της αφόρητης ζέστης.

Ο Τζόκοβιτς έκανε αίτημα για αλλαγή ώρας ενάρξεως λόγω ζέστης, ο Μεντβέντεφ έκανε έντονα παράπονα στον διαιτητή, ενώ η Μπαντόσα αποχώρησε μετά από το 1ο σετ του προημιτελικού για τον ίδιο ακριβώς λόγο και έτσι αποφασίστηκε να γίνει η αλλαγή που ήθελαν οι αθλητές.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι από την Πέμπτη (29/7) οι αγώνες στο τένις θ΄ αρχίζουν στις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα (σ.σ. 09:00 ώρα Ελλάδας).

«Προς όφελος της υγείας και της ευημερίας των παικτών και μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, η ITF ανακοίνωσε την αλλαγή του προγράμματος λόγω της αυξανόμενης θερμότητας και υγρασίας που παρατηρείται στο Τόκιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (ITF).

Μέχρι σήμερα (27/8, οι αγώνες στο Ariake Tennis Park, άρχιζαν στις 11:00 τοπική ώρα (σ.σ. 05:00 ώρα Ελλάδας) και αρκετοί παίκτες υπέφεραν από τις συνθήκες, παρουσιάζοντας συμπτώματα θερμοπληξίας.

Μία απόφαση που φέρνει και αλλαγή στο διπλό μικτό για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς οι δύο Έλληνες αθλητές θα παίξουν στο court 2 και ο αγώνας τους είναι 3ος στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως θα ξεκινήσουν κατά τις 11:00 – 12:00 (ώρα Ελλάδος), διεκδικώντας μία θέση για τα ημιτελικά.