Εκτός τελικού στα 800μ. ελεύθερο ο Μάρκος

Ο Δημήτρης Μάρκος δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 800μ. ελεύθερο στην κολύμβηση, καθώς τερμάτισε πέμπτος στη δική του προκριματική σειρά και ο χρόνος του δεν ήταν ικανός για να τον στείλει στη τελική οχτάδα.

Ο 19χρονος κολυμβητής τερμάτισε πέμπτος στην δεύτερη από τις πέντε συνολικά σειρές, με χρόνο 7:58.68. Ο Μάρκος κατετάγη συνολικά 26ος, με τον τελευταίο που προκρίθηκε να ολοκληρώνει τη προσπάθειά του, έντεκα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.

Είναι το δεύτερο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου δεν καταφέρνει να περάσει στο τελικό, καθώς έχει προηγηθεί ο αποκλεισμός του στα 200μ. ελεύθερο.

Ο Μάρκος δήλωσε μετά την προσπάθειά του, στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είναι ένας καλός χρόνος. Ηταν δύσκολη κούρσα και μπήκα με προοπτική να κατεβάσω το ρεκόρ μου (7:53.07).

Ομως στο τέλος κουράσθηκα. Ωστόσο, χαίρομαι πολύ. Απήλαυσα την κούρσα και την πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειναι μια ξεχωριστή Ολυμπιάδα, ιδιαίτερη και με πολλά μέτρα. Κοιτάω να το απολαύσω όσο μπορώ και να πάρω όσα περισσότερα γίνεται. Τώρα, αρχίζει ένας νέος κύκλος, που είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες σε τρία χρόνια. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».