Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα μέτρα που ίσως χρειαστεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, μην αποκλείοντας καμιά απόφαση αφού δεν μπορούν να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την πορεία του κοροναϊού.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας, όμως, ότι, «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει τον χειμώνα» οπότε, όπως είπε, «δεν μπορώ να το αποκλείσω».

«Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις», διαχώρισε τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως «ως προς την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο. Η εστίαση είναι άλλο πράγμα».

Ο υπουργός εκτίμησε, ωστόσο ότι, αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ». Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως ως υπουργός Ανάπτυξης έχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού». «Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)», τόνισε.