Λιβύη: Γερμανο-τουρκικές εταιρείες στο έργο του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρισμού της Μισράτα

Η προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η γερμανική εταιρεία Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος της Μισράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ.

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Μοχάμεντ Χαμούντα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της να τερματιστεί η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Η μονάδα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα λειτουργεί με διπλό καύσιμο, δηλαδή με επεξεργασμένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η General Electricity Company της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Και πρόσθεσε ότι θα καλύψει σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος, μειώνοντας τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές ρεύματος συνιστούν διαρκές πρόβλημα για τη Λιβύη, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυτή είναι αυξημένη.

Σημαντική αύξηση

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε σημαντικά καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες θερμοκρασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Η συνολική προσφορά έχει μειωθεί καθώς οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας πασχίζουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση ενώ αντιμετωπίζουν πρόσθετα τεχνικά προβλήματα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: libyareview.com