Ναυάγιο με μετανάστες έγινε χθες Πέμπτη στα ανοιχτά της Ιεράπετρας. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής 32 μετανάστες, μετά από την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, βρίσκονται στο αλιευτικό καταφύγιο της πόλης.

Από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει η διαδικασία των rapid tests σε όλα τα άτομα, ενώ στη συνέχεια οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο μικρό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας. Κάποιοι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αφού χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Από πλευράς του Δήμου Ιεράπετρας έχει προετοιμαστεί το κλειστό γυμναστήριο ώστε να φιλοξενήσει προσωρινά τους μετανάστες, ενώ έχουν ξεκινήσει οι επαφές ώστε να αποφασιστεί η τύχη τους τις επόμενες μέρες αφού δεν είναι δυνατό να μείνουν επ’ αόριστον στην περιοχή.

Αγνοούνται 9 άτομα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi.gr, συνολικά 36 άτομα έχουν διασωθεί από το ιστιοφόρο που αντιμετώπισε πρόβλημα και άρχισε να βυθίζεται με 4 άτομα να έχουν μεταφερθεί στην Κάρπαθο, ενώ φαίνεται πως συνολικά στο σκάφος επέβαιναν 45 άτομα εκ των οποίων τα 9 αγνοούνται.

Πηγή φωτογραφιών: radiolasithi.gr