Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η τακτική του Γιοβάνοβιτς (vids)

Το πως θέλει να παίξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι γνωστό. Το σύστημα 4-2-3-1 έχει τονίσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα δουλέψει και αυτή είναι η βάση του στην καθημερινή δουλειά στην προετοιμασία.

Είναι τόσο τελειομανής ο Σέρβος, ώστε θα επιμείνει στην ίδια λεπτομέρεια ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει όπως το θέλει. Για αυτό και στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, ο Γιοβάνοβιτς γύρισε την άσκηση πίσω, όταν έκρινε ότι δεν εξελίσσεται όπως την έχει σχεδιάσει.

Είτε ήταν από την πρώτη πάσα, είτε πριν την ασίστ, ο Γιοβάνοβιτς ήθελε την ανάπτυξη με τον τρόπο του. Αυτό επισήμανε σε μία παρατήρηση στον Βέλεθ, όταν ο Ισπανός δεν υπολόγισε σωστά την πάσα του. «Δεν μου αρέσει, πάμε από την αρχή. Ξανά» ήταν τα λόγια του Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, τους μεσοαμυντικούς και τους μεσοεπιθετικούς. Ο Σέρβος δούλεψε με τους πρώτους στο «χτίσιμο» της ανάπτυξης και οι δεύτεροι έκαναν υπό τον Χρήστο Κόντη, συνδυασμούς και τελειώματα.

Κατόπιν, ο Σέρβος χώρισε τους παίκτες σε «πράσινους» και «πορτοκαλί» και κάθε ομάδα έκανε επίθεση εναλλάξη, με πάσες από τον γκολκίπερ μέχρι τον επιθετικό.

Ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε κάθετο ποδόσφαιρο και όχι παράλληλο, ενώ ήθελε ταχύτητα και όχι επιπολαιότητα και λάθη. Όπως όταν ο νεαρός Ρόμπι με τις πάσες του δυσκόλεψε το κοντρόλ του συμπαίκτη του, ο Γιοβάνοβιτς διέκοψε για παρατήρηση.

Μετά τη λήξη του διτέρματος, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε τους κεντρικούς στο κέντρο του γηπέδου και τους εξηγούσε για αρκετή ώρα τι περιμένει από αυτούς και πως πρέπει να το κάνουν.

Ο Κουρμπέλης και ο Σένκεφελντ πήραν μέρος στο πρώτο μέρος του προγράμματος και αποχώρησαν, ενώ ο Αγιούμπ έκανε ατομικό. Ο Κουρμπέλης σιγά-σιγά θα ακουμπάει και μπάλα, αφού νιώθει καλύτερα.