Η NASA μαγεύει: Με μουσική Παπαθανασίου η Ήρα ταξιδεύει σε Δία και Γανυμήδη

Συνοδεύομενο από τη μελωδική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου,το Juno της NASA πραγματοποιεί το δικό του ταξίδι στο διάστημα, όπου και πλησίασε τον παγωμένο Γανυμήδη στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο ertnews.gr.

Ταξίδι στο άπειρο

Συγκεκριμένα, οι εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδει από το σύστημα του Δία η αποστολή Juno (Ήρα) της NASA στοιχειοθετούν ένα βίντεο που νοερά βάζει τον θεατή να πετάξει πάνω από τον πλανήτη και ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του, ενώ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis) υπογράφει τη μουσική που το «ντύνει». Όπως φαίνεται στο βίντεο, το time-lapse που παρουσίασε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια ξεκινά με το Juno να προσεγγίζει τον Γανυμήδη σε απόσταση μόλις 1.000 χιλιομέτρων, κινούμενο με σχετική ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο θεατής εικονικά «ίπταται» μόλις 3.400 χιλιόμετρα πάνω από τα χαρακτηριστικά, πολύχρωμα σύννεφα του μεγαλύτερου πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα. Σε αυτή τη φάση, το βαρυτικό πεδίο του Δία έχει επιταχύνει το σκάφος στα 210.000 χιλιόμετρα την ώρα σε σχέση με τον πλανήτη. Στο βίντεο περιλαμβάνονται και προσομοιώσεις των κεραυνών που μαστίζουν διαρκώς την ταραγμένη ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι τo Juno, το οποίο εξερευνά το σύστημα του Δία από το 2016, κινείται σε πολική τροχιά γύρω από τον πλανήτη και προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει το επόμενο κοντινό πέρασμα την 21η Ιουλίου.