Ζέτα Δούκα: Συγκλονίζει η εξομολόγηση της για την νευρική ανορεξία

Η ηθοποιός σε πρόσφατη ανάρτηση της μίλησε και για την δύσκολη περίοδο που πέρασε, καθώς έπασχε από νευρική ανορεξία.

Η ίδια πρόεδρος του σωματείου ΑΝΑΣΑ θίγει συνεχώς θέματα διατροφικών διαταραχών και πάντα μιλάει για την αυτοαποδοχή σε αναρτήσεις της.

Η Ζέτα Δούκα βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΝΑΣΑΣ, της ΜΚο που πολεμάει ενάντια στις διατροφικές διαταραχές, δίνοντας έναν συγκινητικό αγώνα με τους συνεργάτες της

«Έχοντας υπάρξει η ίδια πάσχουσα από ανορεξία και βουλιμία για πάνω από 10 χρόνια»

Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη στη ζωή μου! Ένα από αυτά είναι η ΑΝΑΣΑ, η ΜΚΟ που δημιουργήθηκε το 2007 για να προσφέρει βοήθεια στους πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Η ΑΝΑΣΑ , στα 14 χρόνια της ύπαρξης της, έχει προσφέρει αναμφισβήτητο έργο αφού έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο των σοβαρών αυτών ψυχικών ασθενειών.

Κι έχοντας υπάρξει η ίδια πάσχουσα από ανορεξία και βουλιμία για πάνω από 10 χρόνια- γι αυτό και η σκέψη της ίδρυσης του φορέα, είμαι σε θέση να αξιολογήσω πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική θεραπεία που προέρχεται από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων ψυχιάτρων, ψυχολόγων, διατροφολόγων και παθολόγων, μοντέλο που εφαρμόζεται στο Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑ από την έναρξη της λειτουργίας του το 2008.

Εκ μέσω πανδημίας, η ΑΝΑΣΑ συνεχίζει ακάθεκτη να προσφέρει τις υπηρεσίες της κι όλες οι συνεδρίες, εκτός από αυτές με τον παθολόγο, πραγματοποιούνται διαδικτυακά!

Η πανδημία και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, ευνόησαν την εμφάνιση και την υποτροπή των νόσων αυτών.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ΔΠΤ είναι σοκαριστικά και αποδεικνύουν τόσο την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία όλοι έχουμε περιέλθει όσο και την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών όπως η ΑΝΑΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ωστόσο, η ΑΝΑΣΑ, βρήκε την ευκαιρία να κάνει την επιβεβλημένη ανακαίνιση στον χώρο, αφού η παλαιότητα του κτιρίου επί της Λ. Συγγρού, δεν άφηνε άλλα περιθώρια, ακόμη κι αν τα οικονομικά κάθε άλλο παρά ανθηρά είναι( είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε προτάσεις χορηγίας…!).

Έτσι, με τη βοήθεια της ομάδας design36.com, του Κωνσταντίνου και του Φάνη που γνωρίζω πολλά χρόνια, το Κέντρο Ημέρας έγινε αγνώριστο!

Φωτεινό, καλαίσθητο, υπέροχο κι έτοιμο να υποδεχθεί τους πάσχοντες δια ζώσης πλέον από Σεπτέμβριο ( μέχρι τις 6/8, για λόγους υγειονομικούς, οι συνεδρίες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται διαδικτυακά και μετά θα κλείσει 3 βδομάδες για καλοκαίρι).

Ελπίζω το φθινόπωρο να διαψεύσει τις προβλέψεις για νέο κύμα πανδημίας και να προχωρήσουμε όλοι ανανεωμένοι σε μια καλύτερη φάση ζωής, που έχουμε τόσο ανάγκη.

Δείτε την ανάρτηση

View this post on Instagram

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)