Αντιεμβολιαστές: Συγκεντρώσεις με λάβαρα και σταυρούς την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» τη χώρα και τα κρούσματα του κοροναϊού εν μέσω θέρους βρίσκονται σε έξαρση, μερικές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες της χώρας,  δίχως ίχνος προφύλαξης, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Χωρίς μάσκες και με συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα,  Ηράκλειο και αλλού.

Οι διαδηλωτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες, εικόνες και μεγάλους σταυρούς, ενώ στα πανό αναγραφόταν συνθήματα όπως: «Όχι στα εμβόλια του φασισμού και του θανάτου»,  «Η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Κάποια άλλα έκαναν λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια».

Στην Αθήνα, οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων και των πρακτικών της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε διάφορες δομές.

Οι συγκεντρωμένοι της Ομόνοιας με πορεία έφθασαν στο Σύνταγμα και ενώθηκαν με την άλλη συγκέντρωση.

Στην πλατεία Συντάγματος προκλήθηκε ένταση, όταν ορισμένοι διαδηλωτές εμπόδισαν δημοσιογράφους να μεταδώσουν τις εξελίξεις.

Πορεία κατά των εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στον εμβολιασμό και στα περιοριστικά μέτρα, ενώ κρατούσα ελληνικές σημαίες, και φώναζαν συνθήματα όπως «δεν θα περάσει ο φασισμός», «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη». Οι συμετέχοντες τραγούδησαν πολλές φορές το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ σε ένα από τα πανό έγραφαν: «Ελευθερία. Οχι στους διαχωρισμούς, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία».

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Ηράκλειο Κρήτης

Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενάντια στους εμβολιασμούς.

Οι συγκεντρωμένοι, και σε αυτή την περίπτωση δεν φορούσαν μάσκες και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις που συστήνονται σε συνωστισμό.

Συγκέντρωση και στη Δράμα

Δίχως ίχνος προφύλαξης, διαδήλωσαν αντιεμβολιαστές και στη Δράμα