Κρήτη: Βρέφος με κοροναϊό νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα ένα βρέφος που διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό, καθώς και οι γονείς του αλλά και η γιαγιά του έχουν επίσης βρεθεί θετικοί στον ιό.

Το βρέφος διακομίστηκε στο Ηράκλειο, από το Ρέθυμνο, με πυρετό, ωστόσο όπως είπε μιλώντας στο Cretalive o διοικητής του Βενιζέλειου κ. Κώστας Τερζάκης, τα τελευταία δύο 24ωρα το νεογνό είναι απύρετο και σήμερα υποβάλλεται σε νέες εξετάσεις.

Μάλιστα,ο κ. Τερζάκης τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναμένεται να λάβει εξιτήριο, ίσως και σήμερα, αν βγει αρνητικό το νέο τεστ για τον κοροναϊό.

Νεογνό 14 ημερών με κοροναϊό στην παιδιατρική κλινική του Ρίου

Στην παιδιατρική κλινική του Ρίου διακομίσθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (χθες) από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας ένα νεογνό 14 μόλις ημερών το οποίο διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αρχικά το νεογνό νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο καθώς είχε υγρό στο αυτί του. Στη συνέχεια εμφάνισε δέκατα και το μοριακό τεστ έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το μωρό νοσηλεύεται στην κλινική covid για βρέφη που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του μέχρι στιγμής δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πριν λίγες μέρες ακόμα δύο νεογνά είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχαν ασθενήσει από κοροναϊό.