Κρήτη: Επεισοδιακή σύλληψη σε ταβέρνα μετά από έλεγχο – Πάνοπλοι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη

Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα, στην περιοχή των Γουρνών.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν το «100», διαμαρτυρόμενοι για τη δυνατή μουσική στο κατάστημα. Η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο – λόγω άλλων περιστατικών που βρίσκονταν σε εξέλιξη – έφτασε στην περιοχή με καθυστέρηση και τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι φορούσαν πολιτικά!

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ηχομέτρηση μετά από την οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου στα ντεσιμπέλ και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους ακολουθήσει.

Η παρουσία τους, ωστόσο, είχε ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πελατών της ταβέρνας και έτσι οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, υπό τον φόβο όξυνσης της κατάστασης.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, με τους θαμώνες του καταστήματος να ξεσηκώνονται με την άφιξή τους, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένας από αυτούς επιχείρησε να προπηλακίσει τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί τον τραβούν από το λαιμό και την μπλούζα προκειμένου να τον οδηγήσουν στο περιπολικό κι από κει στο τμήμα. Οι πελάτες αποδοκιμάζουν, φωνάζοντας: «Μην τον χτυπάτε, είναι μεγάλος άνθρωπος».