Ιταλία: Η μοναδική χώρα με Euro και Eurovision σε μια χρονιά (pics,vids)

Η Ιταλία χάρη στην κατάκτηση του Euro ολοκλήρωσε ένα μοναδικό επίτευγμα. Χάρη και στη νίκη της στην Eurovision πριν από μερικούς μήνες έγινε η πρώτη χώρα που παίρνει την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της γηραιάς ηπείρου την ίδια χρονιά.

Όταν άρχιζε το Euro πριν ένα μήνα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πρόβαλλε ως το αδιαφιλονίκιτο φαβορί. Με επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά και αμυντική σκληράδα όπου χρειάστηκε, χρησιμοποιώντας ένα κράμα εμπειράις και νιάτων, έφτασε στον στόχο δικαιώνοντας όσους είχαν ήδη προβλέψει την εξέλιξη.

Το ίδιο συνέβη και με τη Eurovision λίγο καιρό πριν. Η Ιταλία ήταν από τα βαριά χαρτιά του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Ρότερνταμ. Εκεί οι Maneskin με το «Zitti e buoni» έκαναν τη διαφορά κινούμενοι σε ροκ ρυθμούς, ένα είδος που συνήθως δε φτάνει ψηλά. Ο Νταμιάνο Ντέιβιντ και η παρέα του κατέλαβαν την πρώτη θέση και παρά τις φήμες περί χρήσης ναρκωτικών του τραγουδιστή του συγκροτήματος έφυγαν με τη νίκη από την Ολλανδία.