Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα στάδια και οι εγκαταστάσεις με μια άλλη ματιά

Ακριβώς σε έναν μήνα από σήμερα η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπάει στο Τόκιο, εκεί όπου θα ανάψει η φλόγα και θα διεξαχθούν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ιαπωνία συνεχίζει τις προετοιμασίες της, με τις εργασίες στα στάδια και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να είναι στην εντέλεια για τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες, κόστισε συνολικά 157 δισεκατομμύρια γιεν (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ), διαθέτει 68.000 θέσεις και περιμένει πως και πως τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τα αθλήματα θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα προστασίας και με τους φιλάθλους να μην υπερβαίνουν στις κερκίδες τους 10.000.

Οι Ιάπωνες που θα δώσουν το «παρόν» θα βρεθούν εκεί μετά από κλήρωση και θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Επίσης, θα πρέπει να μην ακουμπούν ο ένας τον άλλον, να μην μιλούν δυνατά και να μην καταναλώνουν αλκοόλ. Θα μπορούν να χειροκροτούν, αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να έρχονται σε άμεση επαφή με άλλους θεατές. Τέλος, δεν θα επιτρέπεται να πάρουν αυτόγραφο από αθλητές.

Δείτε παρακάτω τα στάδια και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις από ψηλά: