Γλυκά Νερά: Είχε «ομολογήσει» από την πρώτη στιγμή ο πιλότος; – Πώς τον πρόδωσε η γλώσσα το σώματος

Απόλυτη παγωμάρα επικρατεί στο πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, που ξεψύχησε πλάι στην 11 μηνών κόρη της στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, βρισκόταν ο 32χρονος σύζυγός της.

Το ειδεχθές έγκλημα ομολόγησε ο ίδιος μετά από πολύωρη κατάθεσή του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, όπου κλήθηκε εσπευσμένα μετά από τα νέα στοιχεία που ανακάλυψαν οι αρχές.

Δεδομένων των ανατριχιαστικών εξελίξεων, στη μνήμη έρχεται μια ανάρτηση από ανώνυμο χρήστη του Twitter στις 19 Μαΐου -οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία- όπου παρουσιαζόταν μια ανάλυση των πρώτων δηλώσεων που έκανε στις κάμερες μετά το έγκλημα ο 32χρονος πιλότος.

Ο χρήστης -βασιζόμενος στην κίνηση του σώματός του (body language) και τη λεκτικής του επικοινωνίας- τον είχε «φωτογραφίσει» από τότε ως πιθανό δράστη του στυγερού εγκλήματος.

Όπως τόνιζε τότε στις αναρτήσεις, η ανάλυση των δηλώσεων του πιλότου «δεν αποτελεί επιστημονική/τεκμηριωμένη γνώμη παρα μόνο προσπάθεια ανάγνωσης της γλώσσας σώματος και της λεκτικής επικοινωνίας του συνεντευξιαζόμενου. Δεν είναι σκοπός της παρακάτω ανάλυσης να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση την δουλειά της αστυνομίας. Το μόνο που κάνει είναι να παραθέσει ορισμένες παρατηρήσεις και να τις αξιολογήσει σε μία κλίμακα παραπλανητικής συμπεριφοράς. Οι αντιδράσεις κάθε ανθρώπου, ειδικά όταν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, μπορεί να είναι μοναδικές και να παρεκκλίνουν από τις αναμενόμενες» επομένως «τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι απόλυτο».

Διαβάστε επίσης:

  • Ο πιλότος θέλει να μεγαλώσει την κόρη του όταν βγει από τη φυλακή
  • Η στιγμή που ο δράστης τα ομολόγησε όλα
  • Το δράμα της Καρολάιν: Οι απεγνωσμένες προσπάθειες να γλιτώσει από τα χέρια του δολοφόνου της
  • Το σημείο-κλειδί στην εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά