Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το εργασιακό – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σε τεταμένο κλίμα με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται στην Ολομέλεια η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ, με την κυβέρνηση να επιμένει σε ονομαστική ψηφοφορία με προφανή στόχο να εκθέσει την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου.

Σε θέσεις μάχης και τα συνδικάτα καθώς το απόγευμα διοργανώνονται νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με προσωπικές επιθέσεις τόσο στη Φώφη Γεννηματά όσο και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που μίλησε πριν από τον ίδιο, «Κυρία Γεννηματά άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παρουσίασε τις 10 τολμηρές αλλαγές του νομοσχεδίου. Μιλώντας για την κριτική που έχει ασκήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάποια αναφορά στους «μύθους» που λέγονται για το νομοσχέδιο.