Λαύριο: Το απίστευτο ρεκόρ που έγραψε κόντρα στον Παναθηναϊκό

Αφού έγινε η 7η ομάδα στην ιστορία τηςBasket League που συμμετέχει στους τελικούς, το Λαύριο έγινε η 5η που σημειώνει μία νίκη σε αυτούς τους αγώνες.

Επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον δεύτερο αγώνα της σειράς, κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν το Μαρούσι το 2004 και ο Προμηθέας το 2019, όταν «σκουπίστηκαν» στους τελικούς από τους «πράσινους».

Έτσι η ομάδα της λαυρεωτικής μπήκε σε αυτή τη λίστα που είχαν μέχρι σήμερα θέση ο Παναθηναϊκός (63 νίκες), ο Ολυμπιακός (43 νίκες), η ΑΕΚ (έξι νίκες) και ο ΠΑΟΚ (τέσσερις νίκες).

Παράλληλα όμως, το Λαύριο έγραψε ιστορία με τρίποντα μετρώντας 15 εύστοχα στον σημερινό αγώνα. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των 117 αγώνων, σειρών τελικών στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!

Οι γηπεδούχοι είχαν 15/36 σουτ από την περίμετρο και τα 15 τρίποντα είναι τα περισσότερα που σημείωσε φιναλίστ τελικών αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 14 εύστοχα τρίποντα που είχαν…

*Ο Παναθηναϊκός στον 1ο τελικό του 2004 κόντρα στο Μαρούσι (14/21).

*Ο Ολυμπιακός στον 3ο τελικό του 2010 κόντρα στον Παναθηναϊκό (14/29).

*Ο Ολυμπιακός στον 4ο τελικό του 2016 κόντρα στον Παναθηναϊκό (14/32).

Ακόμη, ο Χρήστος Σερέλης έγινε ο 22ος προπονητής που σημείωσε νίκη σε τελικό των πλέι οφ. Η λίστα αυτών που συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες απαριθμεί μόνο τέσσερις που έμειναν χωρίς νίκη. Ήταν οι Κώστας Φλεβαράκης, Γιόνας Καζλάουσκας, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Μάκης Γιατράς που μέτρησαν από μία χαμένη σειρά με 0-3.