Οργανωμένο έγκλημα: «Τα πιστόλια κυκλοφορούν ελεύθερα – 5.000 ευρώ η αμοιβή για φόνο»

Το οργανωμένο έγκλημα είναι στο κέντρο της επικαιρότητας, με τα τελευταία περιστατικά να ανησυχούν την κοινωνία και την πολιτεία.

Άνθρωπος που κινείται στον κόσμο της «νύχτας» μιλάει για τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, για την οργάνωση της μαφίας αλλά και για τα φθηνά συμβόλαια θανάτου.

«Πλέον τα πιστόλια κυκλοφορούν λες και είναι δεν ξέρω τι… Κάποτε ένα συμβόλαιο θανάτου ήταν πάνω από 50.000 ευρώ. Τώρα με 5.000 ευρώ μπορείς να βρεις έναν κανίβαλο και να πάει να κάνει την τρέλα του.», λέει άνθρωπος της νύχτας σε έρευνα του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης: Οργανωμένο έγκλημα: «Πόλεμος» σε 3 επίπεδα – Πώς θα το «χτυπήσουν»https://www.in.gr/2021/06/02/greece/organomeno-egklima-polemos-se-3-epipeda-pos-tha-xtypisoun/

«Δεν υπάρχει Έλληνας. Μην ακούτε κουβέντες. Δεν πάει Έλληνας να αφαιρέσει ζωή άλλου για 5.000 ευρώ. Μην ακούτε τέτοια πράγματα. Στην Αττική οι αρχηγοί της μαφίας διοικούν διαφορετικές περιοχές ενώ οι ομάδες τους είναι χωρισμένες ανάλογα με τη δραστηριότητα τους.

Σίγουρα υπάρχει μια κεφαλή πάντα. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στα μαγαζιά τα παράνομα. Στα μπουζούκια… υπάρχει το γενικό αφεντικό, αυτό που λέγεται η μεγάλη οικογένεια, η αστυνομία», μας λέει.

Η μαφία βγάζει και ξεπλένει τα χρήματα της μέσα από νόμιμες και παράνομες επιχειρήσεις. Ακόμα όμως και όταν η αστυνομία βρεθεί στα ίχνη τους, οι βαρόνοι της νύχτας γλυτώνουν.