Greek Mafia: Πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα – Η ΕΛ.ΑΣ αλλάζει το επιχειρησιακό της σχέδιο

Μεγάλη κινητοποίηση έχουν προκαλέσει οι εν ψυχρώ δολοφονίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, οι οποίες πλέον συμβαίνουν ακόμη και μέρα – μεσημέρι.

Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών ύστερα από τις τελευταίες δολοφονίες που έγιναν, όπως αυτή του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, και έτσι η Ελληνική Αστυνομία αναπροσαρμόζει το σχέδιό της.

Μάλιστα, ο Μάιος ήταν ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, καθώς σημειώθηκαν τέσσερα μαφιόζικου τύπου χτυπήματα, ενώ μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του παλαίμαχου πυγμάχου στη Βάρη.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει καλλιεργηθεί τις τελευταίες μέρες μετά τις απανωτές επιθέσεις, είναι πως αμέσως το πρωί της Τρίτης σήμανε αμέσως συναγερμός στον Άλιμο, μετά από πυροβολισμούς σε πολυκατοικία. Όπως έγινε γνωστό, στους ορόφους της πολυκατοικίας μένουν μεταξύ άλλων ένας αστυνομικός, ένας επιχειρηματίας και ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Όλοι τους κατέθεσαν πως δεν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί σε κάποιον ύποπτο.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία, η οποία φαίνεται να να «συνδέεται» με τη δολοφονία στα Σεπόλια.

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών, ωστόσο, είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

Ανακατανομή δυνάμεων της νύχτας

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας πως δεν έχουν τέλος και τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά… 10 ημέρες.

Ο λόγος της έξαρσης αυτής είναι πιθανώς να υλοποιείται μια ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας, με μαφιόζικα χτυπήματα να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Η γεωγραφία της «Ελληνικής Καμόρα»

Η γεωγραφία της ελληνικής καμόρα, όπως αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις και συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν:

  • 4 αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων». Μάλιστα, σε βάρος των τριών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019.
  • Ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί»
  • Έχει μικρύνει η οικονομική «πίτα» εκβιασμών με πολλούς όμως διεκδικητές του μαύρου χρήματος

Εκβιάζουν επιχειρηματίες χωρίς γεωγραφικά… σύνορα. Μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από Αθήνα, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown.