Μυτιλήνη: Απίστευτη καταγγελία – Πήγαν να του κάνουν ένεση σε κοινή θέα

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο κέντρο υγείας Μυτιλήνης, καθώς ασθενής καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως νοσοκόμα επιχείρησε να του κάνει ένεση στους γλουτούς μπροστά στην είσοδο της δομής.

«Ήθελαν να μου κάνουν την ένεση στα όρθια μεταξύ δρόμου και πόρτας. Όταν ζήτησα να μου το κάνουν σε κάποιο θάλαμο, δεν μου το επιτρέψανε. Με τις φωνές πήγαν να με βάλουν σ’ ένα κοντέινερ πράγμα που δεν δέχτηκα και σηκώθηκα κι έφυγα».

Διαψεύδει το Κέντρο Υγείας

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Κέντρου Υγείας, μιλώντας στο LIVE NEWS, ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε επιχειρήθηκε να γίνει ένεση σε κοινή θέα και δη στην είσοδο.

«Πού θα μπορούσε να φτάσει αυτή η αλήθεια να κάνουμε εμείς ενέσεις ή οποιαδήποτε άλλη παροχή υπηρεσίας στο δρόμο; Εσείς δηλαδή το βλέπετε λογικό; Δεν πάμε σ’ ένα κέντρο υγείας να κάνουμε τον τσαμπουκά μας. Πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας», λέει η Ελεωνόρα Μανιάτη, προϊσταμένη Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.

Ολόκληρη η καταγγελία

Το πρωί του Σαββάτου, ο ασθενής προσήλθε στο κέντρο υγείας με πόνους στη μέση. Ο γιατρός της πρωινής βάρδιας του επέτρεψε να μπει μέσα στο κέντρο υγείας χωρίς rapid test για να τον εξετάσει.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξαναπήγε στη δομή προκειμένου να κάνει μία παυσίπονη ένεση.

«Εγώ περίμενα ότι θα μου ανοίξει, να μπω μέσα όπως μου είχε κάνει και το πρωί η νοσοκόμα και ο γιατρός που ήτανε».

«Το βράδυ ήταν η αλλαγή του γιατρού. Άλλος γιατρός- ευπαθή ομάδα- και θεώρησε να κρατήσει όλους τους τύπους δηλαδή να του κάνει έλεγχο είτε θα ήταν rapid test είτε στον οικίσκο να εξυπηρετηθεί. Και η νοσηλεύτρια ετοιμάζει το δισκάκι για να κάνει την ένεση του και του λέει θα πάμε στον οικίσκο. Τι πιο απλό πράγμα;», σημειώνει η προϊσταμένη.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Γιαννάκα πάντως, ουδέποτε του δόθηκε η επιλογή του διαγνωστικού τεστ.

«Τίποτα δεν είπαν. Καθόλου. Κατηγορηματικώς. Κι αν επιμένουν είναι για να δικαιολογηθούν, λένε ψέματα. Βγήκε ένα γιατρουδάκι και της είπε να με πάει σ’ ένα κουβούκλιο που έχουν βάλει για τα rapid test εκτός του χώρου του ΙΚΑ».

«Πήγαν στον οικίσκο και ξεκίνησε κι έλεγε με τσαμπουκά και ‘γιατί να το κάνω εδώ; Είμαι λεπρός; Έχω αρρώστιες; Εγώ έχω εμβολιαστεί’. Όταν πας σε μια υπηρεσία υγείας περιμένεις και ακολουθείς τους κανόνες με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Είτε θα έπρεπε να κάνει το rapid test για να έχει ασφάλεια και το νοσηλευτικό και ο γιατρός κι εκείνος. Δεν πάει να πει ότι επειδή είναι εμβολιασμένος δεν μπορεί να έχει νοσήσει από τον covid», ανταπαντά η κ. Μανιάτη.

Ο ασθενής αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας, με τους γιατρούς πάντως να επισημαίνουν στο LIVE NEWS πως τον περιμένουν να τον εξυπηρετήσουν είτε στον οικίσκο είτε μέσα με αρνητικό διαγνωστικό τεστ.