Τραγωδία στα Χανιά: Αναπάντητα ερωτήματα για την 11χρονη Ιωάννα – Δεν πιστεύει την εκδοχή ατυχήματος ο πατέρας

Όσο δεν κλείνει η έρευνα για τον θάνατο της 11χρονης στα Χανιά, τόσο τα ερωτήματα επανέρχονται για το πως το κορίτσι έχασε τη ζωή του. Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις γύρω από το κακοποιητικό περιβάλλον που μεγάλωνε η 11χρονη με τα αδέρφια της έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το αν θα μπορούσε η τραγωδία να αποφευχθεί.

Ο πατέρας της 11χρονης και η οικογένειά του επανέρχονται στο θέμα αφήνοντας αιχμές για την μητέρα, χωρίς να ξεκαθαρίζουν ωστόσο αν της καταλογίζουν δόλο. Ο πατέρας της Ιωάννας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν πείθεται ότι ο θάνατος οφείλεται σε ατύχημα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ χθες είχε πει ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Νομίζουν ότι εγώ έχω καταπιεί ότι έπεσε η Ιωάννα» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του zarpanews.gr.

Μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα, οι δηλώσεις αυτές έρχονται να δυναμιτίσουν την ένταση στην οικογένεια που θρηνεί την 11χρονη αλλά και στα δύο αδέρφια της που θα πρέπει να ξεπεράσουν το τραγικό συμβάν.

Οι έρευνες συνεχίζονται

«Οι καταθέσεις συμμαθητών της 11χρονης στα Χανιά, οι οποίοι μιλούν για τις δηλώσεις απελπισίας στις οποίες προχωρούσε και τις εκμυστηρεύσεις για την ματαιότητα της ζωής της, κατευθύνουν τις έρευνες των αστυνομικών στα Χανιά για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου της» αναφέρετι μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της δραματικής υπόθεσης με τον θάνατο της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους.

«Όσον αφορά το κινητό της» επισημαίνει ο ίδιος «είχε κλείσει από μπαταρία γύρω στις 9:00 το βράδυ της Τρίτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της, περίπου δηλαδή μία έως μιάμιση ώρα προτού πέσει στο γκρεμό σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. Πιθανόν κάποιος βρήκε την κλειστή συσκευή στο σημείο που καθόταν το άτυχο κορίτσι κι ίσως να ήταν μέσα στην ζακέτα που επίσης χάθηκε.»

«Δεν θεωρούμε απίθανο αυτός που πήρε το κινητό να το πέταξε ή το κατέστρεψε μόλις πληροφορήθηκε σε ποια ανήκε. Όμως αν επιχειρηθεί να το ενεργοποιήσει με την τοποθέτηση νέας κάρτας sim θα γίνει αμέσως αντιληπτός και θα εντοπισθεί».

Τα στελέχη των Αρχών ασφαλείας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ιατροδικαστικό πόρισμα σύμφωνα με το οποίο το άτυχο κορίτσι είχε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια κι η εικόνα τους είναι δείγμα ότι έπεσε στο κενό κατακόρυφα (με τα πόδια προς τα κάτω) με πλήρη έλεγχο της πτώσης της.

Ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι και τα ενδεχόμενα του τραγικού συμβάντος.