Επένδυση στην Ιστορία

Στον δήμο Μονεμβασίας ανήκει πλέον η οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου έναντι 750 χιλιάδων ευρώ. Η αγορά έγινε με σκοπό να μετατραπεί σε μουσείο.

Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς της οικίας του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβάσια, αναφέρει τα εξής:

«Υπέγραψα το συμβόλαιο αγοράς της οικίας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου και ο Δήμος απέκτησε την πλήρη κυριότητά του. Το συνολικό τίμημα των 750.000,00 ευρω θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00 ευρώ.»

» Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν την διαδικασία έως το τελικό στάδιο το οποίο περατώθηκε με την υπογραφή του.»

«Σύντομα θα ξεκινήσουμε τις ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης για την ίδρυση του μουσείου Γιάννη Ρίτσου» καταλήγει ο δήμαρχος.