Εργατικό Κέντρο Αθήνας: 24ωρη απεργία την Πέμπτη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη στις 3 Ιουνίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητώντας την απόσυρση του  αντεργατικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

«Καλούμε την κυβέρνηση να μη γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να βάλει φρένο στις αντεργατικές διατάξεις», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προσθέτοντας ότι «ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας».

«Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της Απεργίας, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απόφαση για απεργία στον Πειραιά έχει πάρει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καθώς και 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 3 Ιουνίου απόφαση για απεργία στο δημόσιο τομέα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.