Κατερίνα Λέχου: Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα…

Η Κατερινα Λέχου μιλάει για το ελληνικό #metoo. Ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” της ΕΡΤ και αποκαλύπτει τι θα έκανε αν έβλεπε μπροστά της στον δρόμο τον Γιώργο Κιμούλη σήμερα.

Δε με βοήθησε η αποκάλυψε να ξεπεράσω την κακοποίηση. Με βοήθησε η δουλειά που είχα κάνει χρόνια πριν. Δεν το είπα για να το ξεπεράσω, το είπα για να βοηθήσω αυτόν τον μηχανισμό. Το πιο δύσκολο είναι να ομολογήσεις στον εαυτό σου κάποια πράγματα. Όχι μόνο να παραδεχτείς ότι το βίωσες, αλλά να δεις μέσα σου πόσο εσύ ήσουν τρωτός και άφησες κάποιον να σε παραβιάσει. Αυτό το έχω κάνει χρόνια πριν, γύρω στα 17-18. Δεν κλήθηκα να το κάνω. Έγινε για έναν συγκεκριμένο σκοπό και το σκέφτηκα αρκετά για να το κάνω.

Όταν συμβαίνει κάτι και δη μέσα στην ώρα της δουλειάς, που είμαστε τρομερά ευάλωτοι, γιατί αν δεν είσαι ανοιχτός συναισθηματικά, είναι δύσκολο να την κάνεις, δε μπορείς να αποκωδικοποιήσεις συμπεριφορές που καταστρατηγούνται τα όρια. Γι’ αυτό γίνεται τώρα αυτή η ιστορία, για να μάθουν οι νέοι άνθρωποι ότι κάποια πράγματα δεν είναι για να γίνονται έτσι.

Αν έβλεπα τον Κιμούλη στο δρόμο, θα τον χαιρετούσα. Πάντα τον χαιρετάω όταν τον βλέπω. Δεν έχω κάτι πια μαζί του. Δε μου έχει αφήσει κάτι. Θεωρώ ότι στο θέμα της λεκτικής και ψυχολογικής βίας ξεκινάει κι από εμάς. Ο άλλος βλέπει τις ρωγμές μας, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, ορίων και εκεί εισρέει μέσα. Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά, αλλά εγώ μπορώ μόνο να κάνω ανάληψη της δικής μου ευθύνης. Δε μπορώ να φτιάξω τον άλλον. Εγώ φταίω γιατί δεν ήμουν καλά οχυρωμένη, είχα άγνοια. Αν δεν ήταν η Σοφία Μπεκατώρου και η Ζέτα Δούκα, δεν θα το έλεγα και ποτέ”, τόνισε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.