Τσίπρας και Παπανδρέου: Κανένα θέμα ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Με δύο σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις, Κουμουνδούρου και Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνει σε άτυπη ενημέρωσή της η Κουμουνδούρου.

Τι αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου

Εξάλλου,  το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρει: «Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος».

Προσθέτει επίσης ότι: «είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».