Γλυκά Νερά: «Μιλάει» το DNA από το σώμα της Καρολάιν – Η πρώτη εικόνα που είδαν οι αστυνομικοί στο σπίτι

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τις αρχές να έχουν στο μικροσκόπιό τους τόσο το σκίτσο που εικονίζει έναν από τους δράστες, οπτικό υλικό που πιθανόν έχει καταγράψει κινήσεις των δραστών, αλλά και γενετικό υλικό από το σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι με το 11 μηνών μωρό τους.

Μέσα από τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους, προσπαθούν να αποκλείσουν όλα τα οχήματα και τα άτομα τα οποία δικαιολογημένα βρίσκονται στην περιοχή την επίμαχη ώρα της ληστείας στα Γλυκά Νερά σε μία προσπάθεια να φθάσουν στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και να διαπιστώσουν εάν υπήρχε και άτομο με τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Με τη μέθοδο του αποκλεισμού θα προσπαθήσουν να βρουν και ποιους αριθμούς κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν οι δράστες.  Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τηλέφωνα που εξέπεμψαν την επίμαχη ώρα στα Γλυκά Νερά και θα πρέπει να βρουν εάν και ποιο είναι ύποπτο.

Πάντως, δεν είναι δεδομένο ότι χρησιμοποίησαν κινητό τηλέφωνο. Εάν το έκαναν, μπορεί να είναι από τα λεγόμενα «επιχειρησιακά». Μίας χρήσεως δηλαδή, το οποίο μετά τη ληστεία και ανθρωποκτονία να το πέταξαν.

  • Διαβάστε επίσης: Επέστρεψε σπίτι ο σύζυγος της Καρολάιν – Τι είπε στους δημοσιογράφους

Το «ορφανό» DNA

Την ίδια στιγμή, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, επιβεβαίωσε πως έχει βρεθεί ορφανό DNA στον τόπο του εγκλήματος, ενώ οι έρευνες πάνε καλά.

Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να ταυτοποιηθεί. Πάντως, αυτό αναμένεται να αργήσει καθώς «δεν έχουμε DNA από όλους τους κακοποιούς της χώρας».

«Μερικές φορές χρειάζεται και τύχη» αναγνώρισε, ενώ επίσης παραδέχθηκε πως η ληστεία μετά φόνου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. «Περιμέναμε να είναι πιο εύκολη η υπόθεση, έχουμε λύσει πολύ δυσκολότερες» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη εικόνα που είδαν οι αστυνομικοί στο σπίτι

Το MEGA παρουσίασε τις πρώτες εικόνες που είδαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο μοιραίο σπίτι.

Όπως αναφέρεται, τέσσερις αστυνομικοί με δύο περιπολικά μπήκαν από το τζάμι του υπογείου, όπως οι δράστες, με τα όπλα τους προτεταμένα και έλεγξαν αρχικά τις σκάλες, όταν είδαν το πνιγμένο σκυλί της οικογένειας, πριν φτάσουν στη σοφίτα.

Στη συνέχεια, είδαν πρώτα το μωρό που τους κοιτούσε στα μάτια, ενώ τα χεράκια του ήταν στη μέση της νεκρής μητέρας του, με τον πιλότο στο πάτωμα σε σχεδόν εμβρυακή στάση, δεμένο με σπάγκο και μονωτική ταινία.

Μόλις μπήκαν σπίτι οι αστυνομικοί, ο 32χρονος φώναζε να τον ακούσουν και τότε τον είδαν δεμένο πισθάγκωνα.

Με το που λύθηκε, άκουσε έναν αστυνομικό να λέει πως η γυναίκα του δεν έχει σφυγμό και πως η 20χρονη είναι νεκρή με αποτέλεσμα να εκδηλώσει τον πανικό του, πιάνοντας το μωρό του και χωρίς να το αφήνει στιγμή από την αγκαλιά του.

Τότε, οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν από το σπίτι καθώς αποτελούσε χώρο εγκλήματος και έπρεπε να έρθει η σήμανση.