Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσιες και προκλητική ρητορική

Επιθετικός έναντι της Ελλάδας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός, συνοδευόμενος από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής το ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκευάζεται το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου, Anadolu.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ο Ακάρ επιτέθηκε στη χώρα μας κατηγορώντας την για σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας.

Μάλιστα ο Ακάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα και στην Μικρασιατική Καταστροφή.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, με τις πράξεις και τη ρητορική τους, κάνουν κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες (της Τουρκίας)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ και πρόσθεσε ότι «με αυτές τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τη ρητορική, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακάρ είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις πριν από τρεις ημέρες, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός υποστήριζε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι θα γίνονταν συναντήσεις με στόχο την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης Ελλάδας- Τουρκίας, μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα και αργότερα στην Άγκυρα, εν συνεχεία κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς ότι κάνουν προβοκάτσιες, προκειμένου να τορπιλίσουν όλες τις συνομιλίες που ετοιμάζονται ή ήδη γίνονται, αλλά ακόμη και τις διερευνητικές επαφές.