Το ΜΕGA στο Αλεποχώρι: Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα, λέει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων

Η φωτιά που ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται και να καταστρέφει εδώ και ένα 24ωρο τα πάντα στο πέρασμά της.

Σύμμαχός της και μεγάλος εχθρός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι οποίο αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται 2 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Μεγάρων, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, αλλά και του Λιμενικού να βρίσκονται επί ποδός.

Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, που βρέθηκε σε ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν στο Αλεποχώρι.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Ντουράκο, έναν οικισμό που εκκενώθηκε προληπτικά, στο Αλεποχώρι. Η νύχτα στο σημείο έχει γίνει μέρα από τα πύρινα μέτωπα.

Νωρίτερα, και η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παρέμενε ανεξέλεγκτη. Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φυλακτό, αντιδήμαρχο Μεγαρέων, ο οποίος βρίσκεται στον Ντουράκο, η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, με όλες τις δυνάμεις τώρα να επιχειρούν ώστε να γλυτώσει τα χειρότερα η πόλη των Μεγάρων.