Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα εμβολιαστούν Βρετανοί αθλητές και προσωπικό, πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο

Οι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας και το προσωπικό, που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, πριν αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Ολυμπιακή Ένωση (BOA) την Παρασκευή.

Η Ένωση ανέφερε ότι τα εμβόλια θα ληφθούν μέσω συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και της Pfizer, η οποία δεν θα πλήξει τις τρέχουσες προμήθειες για το βρετανικό κοινό.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και το προσωπικό υποστήριξης θα εμβολιαστούν πλήρως πριν από τις διοργανώσεις», ανέφερε εκπρόσωπος της BOA στο Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, δήλωσε την Παρασκευή ότι περισσότεροι από το 80% των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού θα εμβολιαστούν πριν από τις 23 Ιουλίου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αγνόησαν τις φωνές όσων ζητούσαν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021.