Κούβα: Κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων SARS-CoV-2

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.339 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός σε ημερήσια βάση από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη νήσο τον Μάρτιο του 2020, ενώ άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Επίκεντρο η Αβάνα

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα της Καραϊβικής έχει φθάσει ως εδώ τους 834 νεκρούς επί συνόλου 128.094 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου.

Τα 1.255 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Φρανσίσκο Ντουράν, τονίζοντας πως «ούτε τα σημερινά δεδομένα είναι καλά».

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να μειώνεται ελαφρά στα 444,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αλλά να παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα.

Εμβολιασμοί

Αντιμέτωπο με το νέο κύμα της πανδημίας, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Υγείας διεξάγει εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως.

Πηγή: ΑΠΕ