Κοροναϊός: Η Γαλλία προτρέπει τους πολίτες να βάλουν όρια στη μετά το λοκντάουν «ευφορία»

Γάλλοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να μην χαλαρώνουν την προσοχή τους έναντι της Covid-19, αφότου ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στη χαλάρωση των περιορισμών οργανώνοντας πάρτι στους δρόμους, αργά τη νύχτα.

Από χθες, Τετάρτη, τα καφέ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να εξυπηρετούν πελάτες στους εξωτερικούς χώρους και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ.

Στην πόλη Ρεν, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων χόρευε γύρω από μια φωτιά, σε κεντρική πλατεία, μετά τις 9 χθες το βράδυ και την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό καταστολής κινήθηκαν για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Σε ένα δρόμο στο Παρίσι, γεμάτο με καφετέριες, πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων παρέμειναν καθισμένες στα τραπεζάκια, σιγοπίνοντας το ποτό τους, μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απτόητοι παρά τις αστυνομικές περιπολίες.

Στην πόλη Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πλήθη νέων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκες, έπιναν και χόρευαν στην κεντρική πλατεία, έως τουλάχιστον τις 11 το βράδυ, όπως μετέδωσε το γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αντιδρώντας σε αυτές τις σκηνές, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, προέτρεψε τους πολίτες να επιδεικνύουν συλλογική πειθαρχία και να σέβονται τους κανόνες που παραμένουν σε ισχύ.