Τουρκικό δημοσίευμα: Οι ΗΠΑ θέλουν βάση και στη Σαμοθράκη που βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ οι οποίες αποβίβασαν σημαντικό αριθμό στρατιωτών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης για ασκήσεις, αυτήν τη φορά ανέλαβαν δράση για να εξοπλίσουν τη Σαμοθράκη και να δημιουργήσουν εκεί βάση, σημειώνεται σε τουρκικό δημοσίευμα.

Στα σύνορα… της Τουρκίας

Αναφέρθηκε ότι τα υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα ανέπτυξαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, πραγματοποίησαν διερευνήσεις στο νησί της Σαμοθράκης με τους αξιωματούχους του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα sozcu.com.tr.


Φωτογραφίες από τη Sozcu

Στη Σαμοθράκη, που είναι ένα από τα πλησιέστερα νησιά στην Τουρκία, στο Βόρειο Αιγαίο, αφού απέχει 12 μίλια από τα Δαρδανέλια και μόλις 7 μίλια από την Ιμβρο, η ελληνική πολιτική αεροπορία ανέλαβε δράση για τον εξοπλισμό του ελικοδρομίου με προηγμένη τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή.

Και για το ΝΑΤΟ

Ο διοικητής της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Δριτσάκος και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης, με τη συνοδευτική ομάδα μηχανικών, έκαναν διερευνητικές περιοδείες στο νησί.

Οπως αναφέρθηκε, το ελικοδρόμιο, το οποίο θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, θα χρησιμοποιείται από στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ, και ο διάδρομος που υπάρχει μέχρι στιγμής θα εκσυγχρονιστεί και θα διευρυνθεί, τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Στρατιωτική μονάδα

Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν βάση στη Σαμοθράκη, όπου θα σταθμεύει μικρή στρατιωτική μονάδα, εκτός του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: echedoros-a.gr, sozcu.com.tr