Μελίνα Ασλανίδου: «Η παράδοση έχει και γλέντι και χαρά και πόνο»

Μελίνα Ασλανίδου και Κώστας Αγέρης έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο παραδοσιακό τραγούδι, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η εκπομπή θα προβληθεί αυτό το Σάββατο (22/5) στο MEGA.

Οι τηλεθεατές θα κάνουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, σε μια βραδιά γεμάτη μνήμες και συναισθήματα.

Δίπλα τους στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα τους συντροφεύσουν καταξιωμένοι τραγουδιστές αλλά και νέοι καλλιτέχνες με αγάπη για την ελληνική μουσική παράδοση. Από τον Πόντο, ο Δημήτρης Καρασαββίδης, η Πέλα Νικολαΐδη, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Ηλίας Υφαντίδης. Από τα Νησιά μας η Στελλίνα Κονιτοπούλου, από την Ήπειρο ο Σπύρος Σιώλος και από τη Μακεδονία η μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη. Συμμετέχουν η Μαριάννα Παπαμακάριου και ο Τάκης Βαμβακίδης. Special guest η Αναστασία Παντούση.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε σχετικά, στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη».

«Το Σάββατο θα δείτε μια πάρα πολύ ωραία μουσική παράσταση. Η παράδοση έχει και γλέντι και χαρά και πόνο. Είναι σημαντικό να τιμάμε τις ρίζες μας. Εμείς μπορεί να είμαστε τα κλαδιά και οι καρπί όμως υπάρχει μια ρίζα από κάτω μας που περιμένει να την ποτίσουμε.», ανέφερε. «Επιλέγω πάντα παραδοσιακά τραγούδια στις εμφανίσεις μας όπως κρητικά, ποντιακά αλλά και κυπριακά.», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Κώστα Αγέρη, σημείωσε: « Με τον Κώστα Αγέρη γνωριστήκαμε στο The Voice αλλά πριν από αυτό είχε κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα.»

Σχετικά με τα talent shows και τα ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια: «Μακάρι να είμαστε μια πρόκληση για τα νέα παιδιά να τραγουδάνε παραδοσιακά τραγούδια στα talent show. Νοσταλγνώ τις εποχές που ήμασταν στο The Voice, αν προκύψει στο μέλλον κάτι ανάλογο που θα μου αρέσει θα το κάνω.» «Για όλους τους ανθρώπους της τέχνης είναι δύσκολο να κάνεις πράγματα αυτή την περίοδο, και τα παιδιά που έχουν όνειρα φυσικά και να τα κυνηγήσουν και μέσω talent shows όμως να πηγαίνεις εκεί που χτυπά η καρδιά σου.», τόνισε  κλείνοντας.