Ζακ Σνάιντερ: Η συνέχεια των «300» θα ήταν μια ιστορία… αγάπης μεταξύ Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ηφαιστίωνα

Μια νέα ταινία που θα αποτελούσε το φινάλε της τριλογίας των «300» και του sequel «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» απορρίφθηκε από τη Warner Bros. γιατί εστίαζε στη φερόμενη ερωτική σχέση μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου και του αδερφικού του φίλου και στρατηγού, Ηφαιστίωνα.

Οι «300» ήταν η πρώτη ταινία που έκανε ο Ζακ Σνάιντερ με τη Warner Bros. και σηματοδότησε την αρχή μιας συνεργασίας του σκηνοθέτη με τα διάσημα στούντιο που έμελλε να διαρκέσει 15 χρόνια.

Οι «300» αποδείχτηκαν εισπρακτική επιτυχία, «κόβοντας» εισιτήρια 456 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, θρίαμβος που εξαργυρώθηκε με μια δεύτερη ταινία :«300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας».

Παρότι το σίκουελ δεν τα πήγε εισπρακτικά το ίδιο καλά, ο Σνάιντερ αποκάλυψε πως η Warner Bros. ενδιαφερόταν να συνεχίσει το franchise των «300». Και κάπως έτσι, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έφαγε άκυρο η ταινία του Σνάιντερ για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχα μια συμφωνία με τη Warner Bros. και έγραψα κάτι που ουσιαστικά θα επρόκειτο να είναι το  φινάλε στους «300». Όμως, όταν κάθισα να το γράψω, στην πραγματικότητα προέκυψε άλλη ταινία. Έγραφα για τον Μέγα Αλέξανδρο και κατέληξε να είναι μια ταινία για τη σχέση του Ηφαιστίωνα με τον Αλέξανδρο. Εξελίχθηκε σε ένα love story. Οπότε, δεν ταίριαζε ως η τρίτη ταινία» αποκάλυψε ο ίδιος, στο podcast «The Fourth Wall».

Το πρότζεκτ απορρίφθηκε, καθώς δεν αποτελούσε το πολεμικο-επικό σίκουελ των «300» που είχε οραματιστεί το στούντιο. Είναι άγνωστο αν η ταινία αυτή θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

«Υπήρξε αυτό το κόνσεπτ που βγήκε πολύ καλό. Λέγεται «Blood and Ashes» και πρόκειται για μια όμορφη ιστορία αγάπης σε πόλεμο. Θα μου άρεσε πολύ να την κάνω. Αλλά η WB είπε όχι. Μάλλον δεν είναι και μεγάλοι θαυμαστές μου» παραπονέθηκε ο ίδιος.

Για την ιστορία, η Warner Bros δέχτηκε να αναλάβει το ριμέικ του Superman με μαύρο πρωταγωνιστή, με τον Σνάιντερ στην παραγωγή και τον δημοσιογράφο Ta-Nehisi Coates στο σενάριο. Τα δύο πιθανά ονόματα για να υποδυθούν τον υπερήρωα είναι αυτό του Μάικλ Τζόρνταν και του Rege-Jean Page .