Παναθηναϊκός: Ο Ντρεοσί περιμένει (και) τον Πιέλ, ο Αλαφούζος βλέπει Φινκ

Ο Κλοντ Πιέλ αναφέρθηκε ως ένας από τους προπονητές που εξετάζουν οι Παναγιώτης Κονέ και Στάθης Ταυλαρίδης για την ΑΕΚ. Όμως, to10.gr σας είχε ενημερώσει ότι ο Γάλλος ο οποίος δουλεύει στη Σεντ Ετιέν, συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του Πιερ Ντρεοσί.

Ο Ντρεοσί έχει γνωριμία με τον Πιέλ και είχαν παλαιότερα είχαν συζητήσει να συνεργαστούν. Τότε δεν ευοδώθηκε η συζήτηση, αλλά ο Ντρεοσί ποτέ δεν ξέχασε τον συμπατριώτη του και τον διατηρεί σε περίοπτη θέση στη λίστα του, όπως άλλωστε και τον Πολ Λε Γκεν όπως διαβάσατε στο «10».

Μία παράμετρος είναι ότι ο Πιέλ έχει συμβόλαιο με τη Σεντ Ετιέν έως τον Ιούνιο του 2022, για άλλον ένα χρόνο. Αλλά τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Πιέλ σκέφτεται την αποχώρηση από τους «στεφανουά», επειδή έχει κουραστεί από την εντεινόμενη πολιτική λιτότητας. Η Σεντ Ετιέν περιστέλλει πλήρως τις δαπάνες της και ο Πιέλ αναγκάζεται να ψάχνει παίκτες στις μικρές κατηγορίες. Για αυτό και η γαλλική ομάδα αδυνατεί να κρατήσει στο «Ζοφρουά Γκισάρ» τον Παπέ Σισέ.

Εφόσον ο Πιέλ είναι ελεύθερος, τότε ο Ντρεοσί θα είναι ο πρώτος με τον οποίο θα επικοινωνήσει. Διότι γνωρίζονται χρόνια και θα δουλέψουν πιο εύκολα μαζί παρά με οποιονδήποτε άλλον στο εξωτερικό. Πάντως, το σενάριο θα τεθεί μόνο στο ενδεχόμενο που ο Πιέλ θα αποδεσμευτεί από τη Σεντ Ετιέν.

Η προεργασία του Αλαφούζου με Φινκ

Παράλληλα με τον Ντρεοσί, οι συνεργάτες του Αλαφούζου έχουν τη δική τους λίστα με προπονητές. Ένας από αυτούς οι οποίοι εξετάζονται σοβαρά είναι ο 53χρονος Γερμανός, Τόρστεν Φίνκ. Μάλιστα, ο Φινκ φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα και να είχε κατ’ ιδίαν επαφές με άτομα της εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Ο Φινκ στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Σάλτσμπουργκ, Βασιλεία, Αμβούργο, ΑΠΟΕΛ και στην Αούστρια Βιέννης. Η τελευταία δουλειά του ήταν στην Ιαπωνία, όπου την προηγούμενη σεζόν προπόνηση τη Βίσελ Κόμπε. Ο Φινκ έχει στο παλμαρέ του δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ στην Ελβετία, καθώς και ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ στην Άπω Ανατολή.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά θα εξαρτηθούν από το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τον Πιέρ Ντρεοσί, που θα αναλύσουν όλες τις υποψηφιότητες για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Πηγή: to10.gr