Χαστούκι στον Ερντογάν: Οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυσούσε για να ανάψει φωτιά στην Παλαιστίνη αλλά οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα σήμερα εκπαιδεύτηκαν στην τουρκική πόλη Ικόνιο, δηλώνει ο Ζάγκρος Χεβά, εκπρόσωπος της Ενωσης των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK).

Εμπλέκονται στη δολοφονία

Ο κούρδος πολιτικός, αναφερόμενος στην τρέχουσα τραγική κατάσταση της Παλαιστίνης, επισημαίνει ότι τα χέρια της Τουρκίας και του Ερντογάν εμπλέκονται στη δολοφονία των Παλαιστινίων στη Γάζα καθώς ήταν αυτά που εκπαίδευσαν τους ισραηλινούς πιλότους που τώρα τη βομβαρδίζουν, όπως μεταδίδει η κουρδική ιστοσελίδα rojnews.news, στην αραβική γλώσσα.


Ο Ζάγκρος Χεβά, εκπρόσωπος της Ενωσης των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (φωτογραφία rojnews.news)

«Η κατάσταση των Παλαιστινίων (Αράβων), Εβραίων και Κούρδων είναι άμεσο αποτέλεσμα του εθνικιστικού μοντέλου του καπιταλισμού», δηλώνει ο Χεβά.

«Η επιβολή του μοντέλου έθνους-κράτους στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε σφαγές και γενοκτονία», τονίζει. Και προσθέτει ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε την πολιτική γενοκτονίας του τουρκικού κράτους, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημερινή αιματοχυσία στην Παλαιστίνη.

«Για να πυροδοτήσει τη φωτιά»

«Η Τουρκία του Ερντογάν χτυπάει για να πυροδοτήσει τη φωτιά στην Παλαιστίνη, και αυτοί οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα σήμερα έχουν εκπαιδευτεί στην τουρκική πόλη του Ικονίου» επισημαίνει ο κούρδος πολιτικός.

«Τα δάκρυα του Ερντογάν για τις βόμβες που πέφτουν στη Γάζα είναι μια προσπάθεια να κρύψει τα βρώμικα εγκλήματα που διαπράττει εναντίον των Κούρδων. Θέλει να αποκρύψει τη χρήση βομβών και χημικών όπλων εναντίον των Κούρδων σήμερα στην Καρέλα, στη Μετίνα, στο Ζαπ και Αβασίν» υπογραμμίζει.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή είναι αλληλένδετα και «η Δημοκρατική Συνομοσπονδία αποτελεί το μοντέλο μας για την επίλυσή τους». Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με επιτυχία στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, υπερθεματίζει.

«Οι τουρκικές βόμβες»

«Αυτό το μοντέλο δέχεται σοβαρή επίθεση από το τουρκικό κράτος. Οσο οι τουρκικές βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν στη Μετίνα, τον Ζαμπ και το Αβασίν, στο νότιο Κουρδιστάν και οι φωνές που ζητούν λύση, καταστέλλονται, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής» καταλήγει ο Ζάγκρος Χεβά.

Πηγή: rojnews.news, echedoros-a.gr