Φίλιππος Πλιάτσικας: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι το γούρι μου

«Η Ελεωνόρα είναι το γούρι μου. Είναι από τους ανθρώπους που συμμετέχει στον καινούργιο δίσκο των Πυξ Λαξ. Την γνωρίζω από πολύ μικρούλα. Όποτε τη χρειάστηκε ήταν δίπλα μου, πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα όταν χρειαζόμουν αυτή την υπέροχη φωνή και την υπέροχη ψυχή, ερχόταν στα τραγούδια και πρόσθετε τη φωνή της. Σε πολλά τραγούδια η φωνή που συντροφεύει τη δική μου είναι της Ελεωνόρας. Εγώ έχω μάθει να κρατάω μυστικά, οπότε δεν θα σας πω τίποτα που δεν θέλει εκείνη να ξέρετε».

Με αυτά τα λόγια ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξέφρασε την αγάπη του για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

«Κάπου στο 2012 χτύπησε το τηλέφωνο και μια πολύ γνώριμη φωνή ακούστηκε στην άλλη άκρη της γραμμής. Με προσκάλεσε να συμμετάσχω σε ένα τραγούδι του, το οποίο έσκισε, όπως και όλα του τα τραγούδια. Αλλά για κάποιο  λόγο με θεώρησε γούρι του. Μετά κάναμε μαζί μια καλοκαιρινή περιοδεία και από τότε μας δένει μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Τον αγαπάω πολύ και θαυμάζω. Τον ευγνομονώ για τον τρόπο που έχει σταθεί δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Και σήμερα καλώ εδώ τον Φίλιππο Πλιάτσικα» είπε από την μεριά της η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Οι δύο καλλιτέχνες είπαν μαζί το «Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω» και τα «Μικρά βεγγαλικά» που έχει ερμηνεύσει πρώτη η ίδια η ερμηνεύτρια.