Ετοιμάζει μήνυση ο Κάστρο σε Μπέρτο – Ο ΠΑΣ ενημέρωσε ΕΠΟ, Κλάτενμπεργκ και ΠΣΑΠ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ηττήθηκε στο ματς με την ΑΕΛ με 2-0, όμως αυτό που έχει σημασία για τους Ηπειρώτες είναι η ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλαν πως δέχτηκε ο αρχηγός της ομάδας τους, Φάμπρι Κάστρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον Μπέρτο.

Πιο συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό του ματς ο Έλληνας αμυντικός είχε λογομαχία με τον παίκτη του ΠΑΣ και σύμφωνα με τους Ηπειρώτες επιτέθηκε ρατσιστικά, με αποτέλεσμα να εξοργίσει τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Ο Κάστρο δέχτηκε κίτρινη κάρτα όμως ήταν έξαλλος, ενώ ο ΠΑΣ λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό το σοβαρό περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον ΠΑΣ σκοπεύουν να το φτάσουν μέχρι τέλους με σκοπό να δικαιωθούν, για αυτό τον λόγο και ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης, έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ, τον Κλάτενμπεργκ, αλλά και τον ΠΣΑΠ για το συμβάν, την ίδια στιγμή, δε, που ο Κολομβιανός εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση!

Αν, τελικά, αποφασίσει να προβεί σε μία τέτοια κίνηση, ωστόσο, αυτό θα συμβεί από αύριο, όταν και η αποστολή θα επιστρέψει στην έδρα της, τα Ιωάννινα. Την ίδια στιγμή, ο ρέφερι Μανούχος έγραψε στο φύλλο αγώνα όσα καταγγέλλουν από τον ΠΑΣ, αλλά κανένας από τους διαιτητές δεν το πήρε πάνω του, αφού λένε πως δεν άκουσαν κάτι με τα αυτιά τους.

Εφόσον ο Μπέρτος οδηγηθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας κινδυνεύει με ποινές από το άρθρο 18. Εκεί περιγράφεται πως «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρείται:

– Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον».

Πηγή: to10.gr