Βόλος: Μαθητές με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο – Εννέα θάνατοι σε 5 ημέρες στη Μαγνησία

0
9

Βαρύ το τίμημα πληρώνει η Μαγνησία στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι χθες 5 Μαΐου, ο νομός θρηνεί εννέα νέα θύματα από επιπλοκές του covid 19.

To τελευταίο θύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ήταν 56χρονη Βολιώτισσα που έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό χθες τα ξημερώματα. Νωρίτερα, στις 4 Μαΐου καταγράφηκαν 2 ακόμη θάνατοι από κοροναϊό. Πρόκειται για δύο γυναίκες 71 και 98 ετών που πέθαναν στο Αχιλλοπούλειο. Στις 3 Μαΐου καταγράφηκαν δύο ακόμη απώλειες, καθώς απεβίωσαν άνδρας 78 ετών και 72χρονη γυναίκα, ενώ στις 2 Μαΐου πέθανε 79χρονος άνδρας. Την 1η Μαΐου καταγράφηκαν 3 θάνατοι. Πρόκειται για άνδρα 67 ετών και δύο γυναίκες 77 και 85 ετών.

Συνολικά από την έναρξη του δεύτερου κύματος πέθαναν 246 άτομα στη Μαγνησία, 238 στο νοσοκομείο Βόλου και άλλα οκτώ άτομα σε άλλα νοσοκομεία και στο σπίτι τους.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Βόλου. Συνολικά, από τη δεύτερη μέρα του Πάσχα που ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε ξανά την ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων ανά νομό μέχρι χθες, καταγράφηκαν 90 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικά, τα 42 από αυτά ανακοινώθηκαν χθες, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα 26 νέα κρούσματα.

Δύο μαθητές νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο

Οι νοσηλείες των τελευταίων ημερών στο νοσοκομείο Βόλου παρά τις αργίες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα. Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γιατρούς είναι ότι νοσηλεύονται πλέον πολύ μικρές ηλικίες.

Χθες οι γιατροί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένη η νοσηλεία για δύο μαθητές, ηλικίας 15 και 17 χρόνων, οι οποίοι παρουσίασαν αναπνευστική δυσλειτουργία. Επίσης αρκετά είναι τα άτομα μέχρι 40 ετών που νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ στη ΜΕΘ διασωληνωμένος δίνει τη μάχη 37χρονος.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται πέντε άτομα και στη ΜΕΘ 6 ασθενείς. Στις κλινικές αντίστοιχα νοσηλεύονται συνολικά 63 ασθενείς.