Ο Βίτορ Περέιρα έχει έντονες εμπειρίες από την περίοδο που προπόνηση στον Ολυμπιακό. Μερικές δεν ήταν και πολύ ευχάριστες, όπως η αντιμετώπιση που είχε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ και της Τούμπας μετά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αυτά διηγήθηκε ο Περέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκική ιστοσελίδα και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικός στα λεγόμενα του.

«Συνάντησα πολύ στρατευμένη δημοσιογραφία. Δεν δέχεσαι προσβλητικές ή πολεμικές ερωτήσεις στις συνεντεύξεις Τύπου στην Κίνα. Η νοοτροπία στην Κίνα είναι η εξής: πουλάμε ένα προϊόν, το προστατεύουμε και δεν μιλάμε άσχημα για αυτό.

Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Για παράδειγμα, στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου έβρισκα μεροληπτικούς δημοσιογράφους. Το ίδιο στην Τουρκία.

Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα στη Σαουδική Αραβία. Σε αυτές τις χώρες, οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι που έρχονταν στις συνεντεύξεις Τύπου, δεν ήταν καν δημοσιογράφοι! Αλλά πια έχω την εμπειρία να τους χειριστώ»